8. lokakuuta 2017

Mona: Reccegasque

Ajattelin palata tässä postauksessa tunnelmoimaan vähän meidän viimekuista reccegasqueta. Tapahtuma oli vähän vastaavanlainen kuin reccemottagning, josta Maija aiemmin kirjoitti, mutta sisälsi tiukemman pukukoodin: pojilla tuli olla päällä puku ja meillä tytöillä taas polviin ulottuva mekko. Näitä oikeanlaisia mekkoja ja niihin sopivia korkokenkiä sitten metsästettiin urakalla yhdessä tyttöjen kanssa. Harvemmin tulee pukeuduttua noin fiinisti opiskelijailtamiin, olihan se siistiä!

Ohjelma tosiaan noudatti suunnilleen samanlaista kaavaa kuin mottagningissakin, eli kuunneltiin puheita, seurattiin esityksiä, laulettiin, kilisteltiin, seurusteltiin pöytänaapureiden kanssa, syötiin hyvää ruokaa ja juotiin mm. punaviiniä ja snapseja. Ostettiin tyttöjen kanssa myös Gästrike-Hälsinge Nationin omat laulukirjat, niiden kanssa kelpasi hoilotella yhteislauluja. Illan päätteeksi GH:n gasqueporukka pääsi toisen nationin tiloihin efterfesteille. Gasgue oli kaiken kaikkiaan tosi hauska ja mieleenpainuva kokemus!




Laulukirjoihin voi myös kirjoittaa pöytänaapureille terveisiä!
 (Vierustoverini mielestä puhun kauniimmin kuin muumipeikko, aww)







Loppuun voisin vielä kertoa sen verran, että mulla kävi hiukan huono tuuri tossa viime kuussa, sillä kokonaista kaksi viikkoa kului sängyn pohjalla sairastellessa flunssan, kuumeen ja silmätulehdusten kourissa. Sairastaminen korridor-asunnossa ei todellakaan ollut elämäni hehkein kokemus, välttelin tuolloin naapureiden kohtaamista kuin ruttoa (mikä oli suht vaikeaa yhteiskeittiön takia hehe). Onneksi nyt voin vihdoin todeta olevani jälleen täysissä ruumiin ja sielun voimissa! Vaikka syksy onkin vähän koetellut mua, voin rehellisesti sanoa Uppsalan vieneen sydämeni. Kirjoitan toisessa postauksessa tarkemmin, mihin kaikeen olen täällä ihastunut erityisesti. Elikkä vi hörs!

Puss och kram!
-Mona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti