16. marraskuuta 2017

Kerttu: Kävin Suomessa ja kivaa oli!

Kävin Suomessa yllätyslomalla! Vaikka se ei varsinaisesti tähän ruotsihommaan liitykään, niin haluan tehä aiheesta postauksen, kun reissu oli niin onnistunut. Valitettavasti ei tullut kauheasti kuvia otettua, mutta yritän nyt kehitellä jotain.

Varoituksen sanana vielä semmonen, että tästä tuli nyt aika pitkä postaus, mutta en aio edes yrittää tiivistää tätä, koska oon itse niin innoissani ja sydän pakahduksissa.


Tiistaina meillä oli täällä Uppsalassa juhlat. Aloitettiin ilta meidän korridorin kaverikorridorissa naapuritalossa, josta jatkettiin sitten pitkästä aikaa Snerikesille elikkäs Södermanland-Nerikesin osakunnan klubitiloihin (sama paikka, jossa alkuvaihdosta ravattiin alvariinsa). Tultiin sen jälkeen vielä tähän meille sekalaisella porukalla istuskelemaan, täällä kun nationien klubit sulkeutuu jo 1-2 maissa. Neljän aikaan samana yönä mie sitten otin bussin alle ja suuntasin lentokentälle, josta matka jatkui Helsingin kautta junalla Jyväskylään!

Jyväskylässä menin heti ihanan kamuni Pepin luo hengailemaan (vähän väsyneissä tunnelmissa, kun olin tietenkin valvonut koko yön) ja sen jälkeen miun siskon Helmin kanssa kahville. Sitten koittikin ensimmäinen jännitysnäytelmä, kun menin miun kämppisten Sellan ja Roosan luo meidän kotiin Käyrikselle, eikä heillä ollut siitä mitään tietoa! Oltiin sovittu pitävämme Facetime-treffit, ja Laura heille sitten soitti ja kertoi et mie oon vähän myöhässä, mutta tuun pian. Oli hauskaa, kun hyö tietty oottivat et kohta Lauran ovikello soi ja mie meen sinne, mutta sen sijaan se olikin Käyriksen ovikello, joka soi. 

Sella ja Roosa yllättyi!

Eka ilta menikin sitten hengaillessa ja rupatellessa vaan, mutta seuraava päivä oli jo täynnä ohjelmaa. Ensin kävin lounaalla miun uuden työporukan kanssa ja sen jälkeen menin heidän toimistolle tutustumaan meininkeihin ja harjottelemaan uusia työhommia. Rupean siis tekemään yhdelle suomalaiselle firmalle ruotsinkielisiä juttuja, esimerkiksi haastattelemaan porukkaa ja kirjoittamaan artikkeleita. Superkivaa! Muutenkin jäi tosi hyvä fiilis, kun pääsin tapaamaan kaikkia livenä ja sain vähän paremmin hommasta kiinni.

Toimistolta kotiuduttuani koitti tietenkin yksi reissun kohokohdista, nimittäin poikkarit! Oli ihanaa vetästä pitkästä aikaa haalarit jalkaan ja lähteä tutulla jengillä riekkumaan, ja erityisen kivaa oli se, että tää kaikki tapahtui suomen kielellä.

Poikkarimeiningeissä

Perjantaina oli taas hengailua Jyväskylä-kavereiden kanssa, mm. meidän viimevuotinen tuutori Helka kävi Käyriksellä ja lisäksi pääsin pitkästä aikaa Ilokivelle syömään! Illalla näin vielä Jyväskylässä asuvia Joensuun tyttöjä glögin ja tähtitorttujen parissa ja sen jälkeen miun kahta vanhinta siskoa ja heidän kavereita.

Lauantaina lähdin junalla kohti Joensuuta ja miun nuorin isosisko Meeri tuli hakemaan miut asemalta poikaystävänsä kanssa, josta sitten hurautettiin meille kotiin. Äiti oli ihan ällikällä lyöty, mut meidän koirat ei tainnut edes tajuta, et oon ollut aika kauan poissa. Hyvä niin! Pelkäsin nimittäin, että ne ois jo unohtanut miut, kun varsinkaan nuorempi heistä ei ole mikään maailman älykkäin tapaus. Illemmalla iskäkin tuli sitten kotiin ja oli myöskin ihan ihmeissään, kun mie olin siellä!



Seuraavana päivänä miun serkku perheineen kävi moikkaamassa ja sit lähdin Meerin luo, jonne tuli myöskin 2 miun toista serkkua. Ilta menikin sitten taas perheen kesken kanssa kotona, ja maanantaina mie jo lähdinkin päivällä takaisin tänne Uppsalaan.

Kotimatkalla

Suomi-loma oli kokonaisuudessaan ihan superihana, mut ihan erityisen 5/5-juttu oli se, että pääsin saunaan useamman kerran ja jokainen miun ruokatoive toteutui. Voin listata ne tähän inspiraatioksi kaikille:

- Tähtitortut ja glögi
- Shakshuka
- Karjalanpaisti
- Sitruunakana
- Ilokivellä mikä tahansa
- Hesburgerissa mikä tahansa
- Täytekakku

 Touko Matti Tuomonpoika

Teppo Samuli Toukonpoika

En voinut muutakaan, anna anteeksi Sella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti