21. marraskuuta 2017

Maija: Gästrike-Hälsinge Nation tiivistettynä


Muistan aluksi miettineeni mitä rakennusta GH-talo oikein muistuttaa. 



Nyt parin kuukauden kokemuksella voin jo kertoa hieman vapaammin Gästrike-Hälsinge nationista, mihin minä ja Mona kuulutaan. Tuttavallisemmin osakunta on siis GH, koska voitte vain kuvitella miten ruotsia osaamattomat vaihtarit yrittää lausua koko nimeä...

Kun pohdittiin mihin osakuntaan liityttäisiin, GH kulki meidän suussa nimellä "pannukakku-osakunta". Tämä juontuu siitä että joka lauantai GHlla on pannukakkubaari!


Todella monet vaihtarit GHlla on saksalaisia, mikä taas johtunee siitä että GHlla on kaikkien osakuntien paras olutbaari. Jopa minä olen oppinut juomaan kaljaa heti parin ekan viikon jälkeen.

Maanantaisin osakunnassa on pannukakkujen sijaan hampurilaisilta! Kaksi hampurilaisannosta yhden hinnalla. Ja ilmankin tarjousta ruoka on halpaa ja hyvää. Oluen kanssa aivan täydellinen kombo!


Kaiken ruoan ja oluen keskellä GH pitää huolta myös liikunnasta. GHIF järjestää joka viikko vähintään kaksi urheilutapahtumaa. Sunnuntaisin ultimatefrisbeetä ammattilaisten kanssa ja heti sen jälkeen joogaa.
Monena viikkona on myös juoksulenkki milloin missäkin päin kaupunkia, joka säässä! Uusia lajeja kokeillaan myös: frisbeegolf, kiipeily...

Parasta on kuitenkin ihmiset ympäri GHta. Esim. Urheilutapahtumien pääjärjestäjä on huipputyyppi. Hänet tunnistaa manbunista ja iloisesta olemuksesta ja Per on joka paikassa aina mukana!

Frisbeegolfpäivä oli hauska, monia uusia innostuneita ja vanhoja konkareita yhdessä pelaamassa! Pelaajia oli niin paljon että ilmoittauduin itse vapaaehtoiseksi ohjaajaksi. Onnistuin ilmeisesti työssäni kun viimeksi eilen kuulin että oman ryhmäni pelaaja oli ostanut kiekkoja itselleen ja aikoi lähteä pelaamaan, jee!


GH-talo on vastikään remontoitu, ja takapiha on jotain mitä hirveän monella osakunnalla ei ole ollenkaan. Siellä kelpaa istuskella terassilla kesäisin ja miksei myös pimenevinä syksyn iltoina (niinkuin minä olen tehnyt liian monta kertaa).

Iso juhlasali on kaunis, ja soveltuu niin hienoihin juhliin kuin tanssilattiaksi!




Plussat ja miinukset:
+ Osakuntatalo todella hyvässä kunnossa, myös piha!
+ Pubtunnelmaa päivästä riippumatta
+ Vaihtareita mutta myös ruotsalaisia!
+ Monipuoliset liikuntamahdollisuudet
- Harvoin kunnon bileitä/tanssilattiaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti