29. elokuuta 2017

Mona: Eka viikko ja Suomi100-juhla Tukholmassa

Day11! Aika on rientänyt tosi nopeasti täällä, ja on tullut tehtyä jo vaikka ja mitä: viime viikko kului pitkälti vaihtareiden orientaatioviikon tapahtumissa kaupungilla kierrellen sekä totutellessa korridor-elämään asuinalueellamme Flogstassa, josta Laura onkin kirjoittanut tarkemman postauksen. Sen voi lukaista täältä! Mun edellisviikko sisälsi myös haasteita, kun netit ei lähteneet toimimaan alkuunsa ja vielä kirsikkana kakun päälle puhelinkin hajosi... elikkäs, taas mulle varsin ominaiseen tapaan, ei menny ihan niiku strömsössä. Nyt on kuitenkin all good everything, netti toimii (ainakin toistaiseksi) ja uusi puhelin saatu käyttöön! Pyöräkin on jo hankittuna, kyllä nyt kelpaa.

Ajattelin tässä postauksessa kertoa vähän meidän viime lauantaisesta aktiviteetista, eli Tukholman reissusta. Lähdettiin siis yhdessä suomityttöjen Lauran, Kertun, Sannan, Annan ja Ellin kanssa Tukholmaan Suomi100-juhlille. Kyseessä oli kaupunkijuhla satavuotiaan Suomemme kunniaksi, joka järjestettiin kolmipäiväisenä festivaalina 24-.26.8.2017 Tukholman Kungsträdgårdenin puistoalueella. Paikalla oli suomalaisfirmojen edustajia kojuineen, suomalaisia ja ruotsalaisia esiintyjiä ja tietysti muumit! Suomihengessä pystyi tottakai nauttimaan myös mm. fazerin karkkeja, karjalanpiirakoita ja lonkeroa.



Hej mumin!



Rajaton (suomalainen a capella-lauluyhtye) esiintymässä







Nyt on siis satavuotiasta Suomea juhlistettu myös täältä Ruotsista käsin. Kaiken kaikkiaan oli kiva reissu, vaikkakin reissaajat olivat ihan äärettömän väsyneitä (osalla meistä tähän saattoi vaikuttaa edeltävä ilta Brygganilla...). Tultiin siihen tulokseen, että on lähdettävä joskus uudestaan Stokikseen paremmalla energialla. Ainakin rahat säästyi shoppailulta tällä kertaa!

Näitä tunnelmia on ihana muistella nyt, kun koulu on alkanut ja ensimmäinen kurssi on työllistänyt mua kokonaisen päivän verran luku-urakallaan. Sentään ehdin vähän blogiakin kirjoittamaan tähän väliin, kohta onkin vielä palattava kirjan pariin. Loppuun voisin sanoa vielä että tähän mennessä on ollut ihan mahtihauskaa ja kaikki ihmiset keitä oon tavannu on aivan huippuja! Eiköhän tästä hyvä syksy tuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti