27. elokuuta 2017

Kerttu: Alkufiiliksiä ja ekan viikon ohjelmaa

Vähän reilu viikko takana Uppsalassa ja edelleen menee hyvin, oikeastaan paremmin vaan koko ajan! Meillä on ollut tähän asti käytännössä lomaa, kun koulu alkaa vasta ensi viikolla. Ollaan siis vaan otettu kaupunkia haltuun ja fiilistelty, käyty Tukholmassa ja osallistuttu vaihtareille tarkoitettuun orientaatioviikon ohjelmaan.

Vähän jännittää jo oikean arjen alkaminen, mutta miulla on samalla myös aika kova luotto siihen että kyllä tästä selvitään oikealla asenteella ja rennolla otteella. Lisäksi miun korridorissa asuu pääosin ruotsalaisia, mahottoman mukavia ihmisiä (miten hyvä tuuri!!), niin ne varmasti auttaa ongelmatilanteissa jos vaan pyydän. Ne on myöskin ottanut elämäntehtäväkseen nyt sen, että mie puhun pelkkää ruotsia koko ajan, mikä on tietty tosi hyvä kun muuten ujouspäissäni vaihdan helposti mihin tahansa muuhun kieleen.

 Tämmönen ihan ok:n näkönen omakotialue on meidän koulumatkalla

Meidän koulumatka menee myös hautausmaan läpi, kääk!



Tänne avattiin Sephora tällä viikolla, wihii!

System bolagetin tsekkailua


Vaikka muuten vähän pihalla kaikesta vielä oonkin, niin ainakin yksi asia on tullut jo hyvin selväksi. Ja se on se, että täällä sataa tosi paljon. Ja sade alkaa aina ihan yhtäkkiä ja arvaamatta, kuten esimerkiksi kerran kun käveltiin yöllä Brygganilta kotiin. Käveltiin kuitenkin ihan muina miehenä koko monen kilometrin matka kaatosateessa ja herkuteltiin sen jälkeen vettä valuvina pienellä ruisleipäiltapalukalla miun korridorissa:



Mainitsin tossa aikasemmin Brygganin, se on siis paikallinen baari (tai sen kaltainen asia) jossa ollaan nyt tän lomaviikon aikana käyty aika ahkerasti. Oikeastaan ihan niin ahkerasti, että ollaan vietetty siellä suurin osa illoista! Lauran kanssa käytiin siellä ekan kerran jo meidän saapumispäivänä: tulin kotiin vaihtareiden grilli-illasta ja miun korridorikaverit oli lähdössä sinne ja kysy miuta mukaan. Matkustaminen ja yleinen intoilu kyllä väsytti tosi paljon, mutta ajattelin et nyt on niin hyvä mahdollisuus tutustua noihin kämppiksiin, että ehottomasti lähden mukaan. Ja siellä sitten vietettiin eka ilta ja hauskaa oli!
Perjantaina (eli viikko meidän saapumisesta) ne samaiset kämppikset järjesti vähän isommat alottelubileet, johon mie sitten kutsuin kanssa muutaman suomalaisen vaihtarin. Tässä vähän kuvia illasta:


Kasuaalia jutustelua part 1

Kasuaalia jutustelua part 2

Kasuaalia jutustelua part 3

Boustailua Annan kotiovella (hän asuu keskustassa entisessä hotellissa, niin siksi näyttää tuolta)



Tässä ollaan taas jo tutuksi tulleella kotimatkalla

Seuraavana päivänä lähdettiin sitten käymään Tukholmassa Suomi100-juhlissa (jos joku ei vielä ole ymmärtänyt niin Suomihan täyttää tänä vuonna 100 vuotta). Neljän päivän Bryggan-putki väsytti kuitenkin sen verran, että näytin näin innokkaalta junaa odotellessa: 



Väsymyksestä huolimatta meillä oli kuitenkin tosi kiva retki, siitä varmaan tarkemmin sitten joko Monan tai Lauran kertomana!


4 kommenttia:

  1. Alatko ujouspäissäs viäntämään ruotsin sijaan vaikka espanjaa? Hyvä postaus Key :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääosin suomea oikein selkeästi artikuloituna, jännä et sitä ei muka porukka ymmärrä! Kiitti kommasta :PP

      Poista
  2. Hyvin kasuaaleja kuvia! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos Easily Objects (SH-blogin Sanna) :))

      Poista