30. elokuuta 2017

Maija: Orientaatioviikko


Vaihtareille järjestettiin viikon mittainen orientaatio, mikä sisälsi kaikkea mahdollista: Urheilua, historiaa, ruokaa, pelejä... Toiminnan järjesti osakunnat, joita Uppsalassa on kolmetoista. Viikon päätteeksi tulisi päättää mihin näistä opiskelijakunnista liittyy. Muutoin opiskelijatapahtumiin ei viikon jälkeen ole asiaa.

Ensimmäinen täyspäivä Uppsalassa oli heti täynnä ohjelmaa. Käytiin tapaamassa muita pohjoismaistenkielten vaihtareita, ja sen jälkeen orientaatioviikon ensimmäisessä häppeningissä: kierrettiin isoissa ryhmissä osakuntatalot, systembolaget eli paikallinen alko yms. opiskelijoille välttämättömiä paikkoja. Itsellä kävelyn tarkoitus meni kuitenkin hieman ohi, sillä jutustelin koko matkan japanilaisen vaihtarin kanssa.



Jo tässä vaiheessa on todettu, että Uppsalan maamerkki, tuomiokirkko näyttää joka säässä huikealta!


Seuraavana päivänä kävin Ruotsin ytimessä, Ikeassa shoppailemassa ja syömässä toisen suomalaisvaihtarin kanssa.

Lihapullia ei tällä kertaa syöty, mutta lohi oli hyvää!


Yksi tapahtuma oli "Hike to the city forest", eli kuljimme taas isossa kasassa pitkin pururataa ja metsäpolkuja. Suomalaisille ehkä hieman turha reissu, kun luonto on täysin identtistä kotimaassa. Mukavaa oli silti!

Botaniska trädgården erottaa kaksi kampusta toisistaan, toinen niistä on Engelska parken, missä meidän tunnit ovat.

Yksi ilta tehtiin porukalla pizzaa (joka oli aivan sairaan hyvää), ja syötiin suomalaisia herkkuja. Saksalaisetkin uskalsi maistaa ja jopa tykkäsivät salmiakista! Monena iltana ollaan kahviteltu tai tehty yhdessä ruokaa. Perjantaina järjestettiin myös porukalla Beer pong, ja osa lähti siitä sitten jatkamaan iltaa keskustaan.

hyvästidieetti.jpg


Perjantaina oli myös avajaismessut, jossa oli yrityksiä ja osakunnat ständeineen. Lisäksi paljon ilmaista karkkia ja kahvia!

Lauantaina suurin osa suomalaisista lähti Tukholmaan. Itse jäin Uppsalaan päivän ohjelmanumeroiden takia. Iltapäivällä oli ruotsalaista kansantanssia joka oli varsin hauskaa, ja suurin osa osanottajista oli aasialaisia vaihtareita. Ikävä asia tapahtumissa on toki se, että osallistujia on aina valtava määrä. Teki hieman pahaa paritanssia pyörähdyksineen pienessä salissa.

Illalla lähdettiin saksalaisen vaihtarin kanssa saman osakunnan Beer tasting -iltaan. Siellä tavattiin paljon huipputyyppejä ympäri maailmaa. Lisäksi pubiruoka oli taivaallisen hyvää!

Osakunnan takapiha oli valaistu, ja ilta kului ulkona istuen vilttien ja hyvän seuran kanssa

Jos jotain täällä Uppsalassa opin, niin kaljan juonnin

Pubissa oli söpö taulu, josta oli pakko saada kuva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti