27. elokuuta 2017

Laura: Här är vi!

Eka viikko on takana, eikä paremmasta väliä! Täällä on ollut ihan hullun kivaa, mutta huoh, miten voi ihmistä väsyttää!!! Jonkin muotoinen loma kesätöistä ennen tänne lähtöä olis varmaan ollut ihan hyvä idea, mutta...jälkiviisaus paras viisaus. Kouluahan meillä ei ole täällä vielä ollut, mutta ei ole kyllä silti tekemisen puute yllättänyt minään päivänä. 


Koska kaatosade yllätti niin ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin mennä syomään!

Lauantaina suunnistettiin Tukholmaan Suomi100-juhlille


Koska pyörin lähestulkoon koko viikon samoissa häppeningeissä kun Kerttu, niin täältä voi tarkemmin lukaista, missä kaikkialla ollaan seikkailtu ja mitä ollaan tehty. 

Aattelin kertoa tässä nyt samalla tiivistetysti meiän asuinalueesta, koska itteeni ainakin kiinnosti paljon asumisjutut ennen tänne tuloa. Alltså, välkommen till Flogsta! Tätä paikkaa vois verrata Jyväskylän tunnettuun opiskelija-asuinalueeseen Kortepohjaan...vähän isommassa mittakaavassa tosin. Hurja määrä isoja kerrostaloja, joissa asuu ruotsalaisten opiskelijoitten lisäksi melkoinen määrä vaihtareita. Tässä ihan lähellä on ruokakauppa ja muutaman kilometrin päässä myös useampi iso prismatyyppinen marketti, jonne pääsee ihanaa, keskellä maaseutua kulkevaa kävelyreittiä ❤️. Keskustaan noin 3km ja koululle vähän vähemmän, eli melko keskellä kaikkea ja bussit kulkee joka suuntaan. Talot koostuu useista 12 hengen korridoreista eli käytävistä. Yksin asuneelle pikkutarkalle ihmiselle henkinen valmistautuminen oli ihan hyvästä :D Korridoreissa on jokaisella oma huone, joissa on myös oma kylppäri (!!!) sekä yhteinen keittiö. Vuokra näissä on about 4000 kruunun kieppeillä, joten sekään ei ihan kauhean paljoa ole. 




Koska luin jonkin verran vaihtarikokemuksia kyseisestä paikasta, oli odotukset huoneen kunnosta aika matalalla. Ainakin miulle sekä myös muutamalla muullekin tuli yllätyksenä, kuinka hyväkuntoisia huoneet sitten tänne tullessa olikin. Vaikka rakennukset on tosi vanhoja ja karun näköisiä ulkoa päin, on huoneet pidetty hyvässä kunnossa ja ne kunnostetaan aina edellisen asukkaan jäljiltä. Ei mitään luksusta, mutta kyllä täällä puolisen vuotta keposasti asuu. 




Saatiin pyykkikoneetkin käynnistymään pienen mietiskelyn jälkeen. (sponsored by IKEA)

Mulle sattu hyvä tuuri ja meidän keittiökin on pääsäntösesti aika siisti tapaus, lukuunottamatta homeista mikroa sekä edellisvuonna vanhaksi menneitä ruokatuotteita yhteisissä kaapeissa (A P U A😷 ).  


Jo ekan viikon jälkeen voi sanoa, että tällasen korridor -asumisen parhaita puolia on ihmisiin tutustuminen. Pelkästään omassa käytävässä on jo 12 henkilöä, joita tapaa melko usein. Tän lisäks useempana päivänä ollaan harrastettu korridoriseikkailua muiden suomalaisten luona, joten en pysty 
ees muistamaan, montako uutta ihmistä oon täällä tavannu.  Ja unohtamatta corridorbileitä!! Niitäkin on ekaan viikkoon mahtunut aika monta, niistäkin tarkemmin Kertun tarinoimana!


Kasuaalia istuskelua perjantain korridorjuhlissa

Tämmöstä ensimmäiseltä viikolta, seuraavaks alkaakin sitten arki ja aherrus, kun pitää kouluun lähteä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti