4. syyskuuta 2017

Laura: Norrlands nation

Päästiin viimein päätökseen siitä, mihin nationiin liitytään ja nyt ollaan sitten täysverisiä Norrlands nationin jäseniä. Tai oikeestihan valittiin nation aika arpomalla, koska väliaikainen kortti ei enää ollut käytettävissä, mutta tämä on tuntunut hyvältä päätökseltä. Nationit eli osakunnat pyörittää aika lailla opiskelijaelämää täällä Uppsalassa. Näin lyhyen ajan kokemuksella nationeista voisin verrata niitä jossain määrin meidän ainejärjestöihin, mutta täällä osakunnilla on kyllä homma isommallaan kuin Suomessa. Jokaisella osakunnalla on oma rakennus keskustassa ja siellä erinäisiä tapahtumia, kahviloita, ravintoloita jne. Liittyminen maksaa joitain kymppejä, mutta ei mitään hurjia summia ilmeisesti missään osakunnassa.


Norrlands nation on Uppsalan, sekä koko maailman suurin opiskelijaosakunta, joten sitä kautta heiltä löytyy myös paljon aktiviteetteja; juhlia, fika-hetkiä, kuoroa yms. Ainakin Norrlandsilla oli mahollisuus ostaa uuden opiskelijan paketti liittymisen yhteydessä. Näitä oli kahta eri vaihtoehtoa ja myöhän otettiin tietenkin kattavampi setti, joka oli vähän hinnakkaampi, mutta sisälti kaikennäköistä Norrlandsin oheistavaraa (kuten nämä kuvissa näkyvät kangaskassi ja laulukirja) sekä liput kolmeen tapahtumaan, joista varmaan myöhemmin lisää: reccemottagning, reccegask ja beerpong.

Onnelliset uudet jäsenet


Ennen tuota edellistä kuvaa olin ehtinyt jo sotkea Annan pyörällä kotiin ja takas keskustaan. Tyhmänä jätin rahapussin kotiin ja eikös liittymiseen tarvittu henkkareita...Mutta eka pyöräreissu Uppsalassa, enkä jäänyt autojen alle niiden seassa ajellessa, at least I did something right!

 Kasuaaleja matkakuvia



Nationiin liittyminen tapahtu aika nopealla tahdilla, koska kortti oli saatava ennen iltaa, sillä haluttiin tietenkin lähteä katsomaan millaset festit meidän osakunnalla on. Ja hauskaahan siellä oli! (plus sisään pääsi ilmaiseksi!!) 


Keskiviikkona oli sitten ensimmäinen koulupäivä ja voin sanoa, että kaatosateessa kävely ennen aamukaheksaa ei ollut lempparikokemuksia. Onneks tämän jälkeen ootti fika Kertulla ja facetime-treffit Jyväskylän tyttöjen kanssa💛


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti